Hakikatpur: İran, anlaşma ile yaptırımların kaldırılmasını vurguluyor.

  • 24 Mart 2015
  • 741 kez görüntülendi.
Hakikatpur: İran, anlaşma ile yaptırımların kaldırılmasını vurguluyor.

İslami Şura Meclisi ulusal güvenlik ve dış siyaset komisyon üyesi, İran İslam cumhuriyetinin nükleer anlaşmanın imzalanması ile birlikte yaptırımların kaldırılmasının altını çizdiğini belirtti.

Mansur Hakikatpur dün Fars haber ajansına verdiği mülakatta ayrıca İran İslam cumhuriyetinin, yaptırımların uzun vadede kaldırılmasını kabul etmeyeceğini, söz konusu yaptırımların haksız ve zalimce bildiği nedeni ile anlaşma ile birlikte kaldırılması gerektiğini karşı tarafa bildirdiğini ifade etti.

Hakikatpur İmam Hamaney’in Meşhed’deki sözlerinde de belirttiği gibi nihai anlaşma ile eşzamanlı olarak İran’a karşı tüm yaptırımların kaldırılmak olan kırmızı çizginin riayet edilmesi hakkında İmam Hamaney’in de defalarca  belirttiği üzere nihai anlaşmanın tek aşamalı olması gerektiğini, bunun da teknik ve siyasi konuların nihaileşmesi ile birlikte yaptırımların da kaldırılması anlamında olduğunu belirtti.

İslami şura meclisi ulusal güvenlik ve dış siyaset komisyon üyesi ayrıca İran’ın, zenginleştirmeyi hangi santrifüjle yapacağına kendisinin karar vereceğini, bunun ülkenin ihtiyacına göre yapılacağını ve bu bağlamda hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.