Halep Valiliği Terör Mağduru Aileler İçin Çevre Dostu Prefabrik Evler Projesi Hazırladı

  • 07 Mart 2015
  • 886 kez görüntülendi.
Halep Valiliği Terör Mağduru Aileler İçin Çevre Dostu Prefabrik Evler Projesi Hazırladı

Halep Valisi Muhammed Mervan Ulbi, Suriye’de Mülteci İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Tarık el Kürdi ve UNICEF’in Şam Sorumlusu Vefa Sait ile ayrı ayrı bir araya gelerek insani yardım alanında işbirliği ufkunu inceledi.

Görüşmelerde, geçici konaklama merkezlerinde bulunan terör mağduru ailelerin durumuna ilişkin ayrıntılı bir sunum takdim eden Ulbi; valiliğin, burada yaşayan terör mağduru ailelerin acılarını hafifletmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için harcanan bütün çabalarla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Halep Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının, silahlı terör gruplarının zorlaması ve tehditleriyle evlerinden kaçan mağdur ailelere hizmet için tahsis edildiğine işaret eden Ulbi; üniversite öğrencilerine öğrenimlerini sürdürme fırsatı tanımak amacıyla mağdur aileleri için çevre dostu prefabrik evlere taşıma projesi hazırlandığını beyan etti.

Öte yandan Mülteci İşleri Yüksek Konseyinin, Halep iliyle ilgilenmeyi ve insani yardım projelerini desteklemeyi bu yılki öncelikleri arasına aldığını ifade eden Kürdi; çevre dostu prefabrik evler projesine gerekli desteğin sunulacağını belirtti.

UNICEF Şam Sorumlusu Sait ise Halep sakinlerine insani yardım hizmeti ve özellikle çocuklara psikolojik ve eğitim desteği vermeye yönelik bütün projeleri desteklemeye hazır olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.