Halep’te Amerika ve İsrail Yapımı Yüklü Miktarda Silah Bulundu

  • 29 Aralık 2016
  • 1.208 kez görüntülendi.
Halep’te Amerika ve İsrail Yapımı Yüklü Miktarda Silah Bulundu

Suriye Ordusu Halep’in doğu mahallelerini temizleme çalışmaları sırasında, tekfirci teröristlerin ait yüklü miktarda silah buldu.

Suriyeli askeri bir kaynak konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Doğudaki mahallelerde bulunan silahlar teröristlere 2 yıl boyunca yetecek miktardaydı. Bu büyük depo sayesinde onların yeni bir desteğe ihtiyacı olmayacaktı. Görünen o ki Suriye Ordusu’nun terör örgütüne ağır darbe vurmasıyla teröristler depodan faydalanma ve bu silahları kullanma fırsatı bulamamışlar.

Biz bölgeleri temizlerken, ileri teknolojiye sahip çok sayıda silah ve füze çeşidi bulduk. Bunların büyük çoğunluğu Amerikan ve geri kalanı İsrail yapımıdır.

Bölgede bulunan Suriye Ordusu askerlerinden biri ise şu açıklamalarda bulundu: “Biz şuan teröristlerden kurtarılmış olan Tel El-Zerazir bölgesindeyiz. El-Ameriye, El-Ramuse ve El-Sekra bölgelerine doğru arama yapıyoruz. Burası bir zamanlar terörist yuvası olan El-Kadir Medresesi’dir. Allah’a şükürler olsun ki burada gizlenmiş olan tüm bombaları imha ettik. Bölgede şuan güvenlik tam olarak sağlanmıştır ve Suriye bayrağı göndere çekilmiştir. Suriye Ordusu mühendis birlikleri doğu mahallelere girişin hemen ardından bölgeyi temizleme çalışmalarına başladılar ve tüm bomba düzeneklerini bölgenin emniyeti için imha ettiler.”

Bölge sakinlerinden ise şunları söyledi: “Mutluluğumuzun doruk noktası evimize döndüğümüz andır. Rabbimden herkesin evine dönebilmesini istiyoruz. Allah bu ülkenin hayrını isteyen herkesi korusun. Ama ülkemiz için kötülük ve şer isteyen herkesten de Rabbimin intikam almasını istiyorum. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.