Halep’te Siyonist Destekli Teröristlere Darbe Üstüne Darbe Vuruluyor!

  • 05 Ağustos 2016
  • 807 kez görüntülendi.
Halep’te Siyonist Destekli Teröristlere Darbe Üstüne Darbe Vuruluyor!

Suriye Ordusu ve Direniş Güçleriyle silahlı gruplar arasındaki savaş, Halep kırsalı ve etrafında bir kaç eksende devam ediyor. Bu savaş teröristlerin mevzilerine, yer değiştirdikleri noktalara ve destek hatlarına füze ve hava saldırıları eşliğinde gerçekleşiyor.

Askeri bir kaynak Tesnim Haber Ajansıyla yaptığı röportajda, silahlı grupların Halep şehri etrafında Esad Askeri Akademisinde kontrolü ele geçirdiğine dair haberleri reddederek, bu akademinin kontrolünün tamimiyle Suriye Ordusu kontrolünde olduğunu ve çeşitli haber kaynaklarının bu tip söylentilerinin, Halep’in doğu bölgelerindeki ablukayı kırmada başarısız olan silahlı gruplara moral vermek için psikolojik bir savaş olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda Suriye Ordusu tarafından İdlib şehri kırsalında bulunan Eriha bölgesinin kuzeyinde teröristlerin toplandığı bir bölge de hedef aldı. Buradaki teröristler Halep kırsalında kalan diğer terörist gruplara yardım etmek için bu şehre doğru hareket etmeye hazırlanıyorlardı.

Bu operasyonda mühimmat taşıyan bir araç gibi 6 araç imha edildi ve onlarca teröristte öldürüldü ve yaralandı. Yaralananlar arasında teröristlerin liderlerinden olan Ebu Seyyaf Ürdüni’de bulunuyordu.

Silahlı grupların haber siteleri 24 saat boyunca Halep şehrinin güneyinde Suriye ordusu ile girdikleri çatışmalarda silahlı gruplardan 64 kişinin öldüğünü kabul ettiler.

Silahlı gruplar daha önce de kendi kuvvetlerinden 56 kişinin öldüğünü kabul etmişlerdi ve onların hesabına göre, 31 Temmuz’da Halep’in güneyinde başlayan saldırılarda ölü sayısı şimdiye kadar 120’ye ulaştı.

Saha kaynakları ise bu saate kadar öldürülen terörist sayısının 250’ye ulaştığını ve yüzlerce teröristin de yaralandığını açıkladı ve onayladı. Öldürülen teröristlerin büyük çoğunluğunu yabancı teröristler oluşturmaktaydı ve bunlardan en tehlikelisi Türkmenistanlı ve Çeçenli gruplardı ve bu gruplar ölü sayılarını açıklamadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.