Halep’te terörislerin zor durumda kalması Katar’ı kaygılandırdı

  • 02 Mayıs 2016
  • 796 kez görüntülendi.
Halep’te terörislerin zor durumda kalması Katar’ı kaygılandırdı

Katar dışişleri bakanı, Suriyenin kuzeyinde bulunan Halep’teki teröristleri desteklemek amacıyla Türkiye, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bahreyn haber ajansının bildirdiğine göre Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Muhammed el-Atiyye dün akşam Türkiye, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanları ile Suriye’nin Halep kenti durumuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Halep dışişleri bakanı, Suriye’nin Halep’e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının uluslararası kanunlara aykırı olduğunu iddia etmiştir.

Halep’te teröristlere yönelik son günlerde Suriye ordusunun saldırılarının şiddet kazanması ardından Katar rejimi, Halep’te teröristlere yardım ulaştırılması amacıyla Arap birliğinden olağanüstü bir oturumun düzenlenmesini ve Halep şehrinin durumunun incelenmesini istemiştir.

Öte yandan Rusya, Halep’te teröristlere yönelik sürdürülen saldırılarla ilgili olarak Suriye hükümetine baskı yapma gibi bir niyetinin olmadığını, zira Suriye yönetiminin terörizmle mücadele çerçevesinde bu saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bu arada terör örgütlerinin son günlerde Halep sivil yerleşim bölgeleri aleyhindeki saldırılarını artırarak devam ettirdikleri bildirilmekte. Bu saldırılarda şimdiye kadar 80’in üzerinde sivilin öldüğü bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.