Halid Meşal, Arapların Filistin meselesine kayıtsız kalmaları konusunda uyarıda bulundu

  • 23 Kasım 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
Halid Meşal, Arapların Filistin meselesine kayıtsız kalmaları konusunda uyarıda bulundu

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro Eski Başkanı, artık bazı arap yönetimlerinin kendi iktidarlarının devamı için Filistin meselesini feda etme konusunda hiç bir çekingelerinin kalmadığını söyledi.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro Eski Başkanı Halit Meşal dün Katar’ın başkenti Doha’da katıldığı bir toplantıda, İsrail’in bugün Filistinli yetkililerin zaafından ve arapların ilgisizliğinden yararlanarak kendini çok iyi bir konuma getirmeyi başardığını söyledi.

Araplar ile İsrail rejimi arasında var olan uzlaşı planına değinen ve bu plan vasıtasıyla Amerika’nın gönlünün alınmak istendiği ve işgal rejimi İsrail’in güvenliğinin sağlanılmasına çalışıldığını belirten Halit Meşal, işgalciliğin devam etmesi, Kudüs’ün sadece eksi kesimle sınırlandırılması ve Filistinli mültecilerin kendi öz vatanlarına dönmelerinin unutturulmak istenmesinin uzlaşının başka planlarından olduğunu söyledi.

Meşal, İslam ümmeti düşmanları ve özellikle de siyonist İsrail rejiminin bugün Arap dünyasını zayıflatmak için araplar arasında fitne ve etnik bölücülük çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.