Halid Meşal: Bölgede Şartların Zorlaşmasından Siyonist Rejimin Başbakanı Sorumludur…

  • 05 Aralık 2014
  • 735 kez görüntülendi.
Halid Meşal: Bölgede Şartların Zorlaşmasından Siyonist Rejimin Başbakanı Sorumludur…

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Kudüs ve Batı Yaka bölgesinde şartların zorlaştırılmasından siyonist işgal rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu’nun sorumlu olduğunu ifade etti. Meşal, buralardaki sıkıntıların ve zorlukların gittikçe şiddetlenmesine tamamen onun ırkçı temele dayalı politikalarının neden olduğunu dile getirdi.

Meşal, Sky News adlı televizyon kanalının Arapça yayınına verdiği röportajda işgal rejiminin başbakanı Netanyahu’nun özellikle Batı Yaka ve Kudüs bölgelerinde yeni yahudi yerleşim birimleri inşa, ırkçı ayrım duvarını inşa konusunda ısrarlılık, Filistinlileri hedef alan cinayetler ve tutuklamalar, buna karşılık yahudi radikallerin önünü açıp onların Mescidi Aksa’ya daha fazla saldırılar düzenlemelerine imkân tanıma gibi ırkçı temele dayalı uygulamalarının bölgede tansiyonun yükselmesine ve şartların daha da zorlaşmasına neden olduğunu vurguladı.

Söz konusu uygulamalardan dolayı Kudüs’te havanın çok gergin olduğuna dikkat çeken Halid Meşal, Mescidi Aksa’yı ve Kudüs’teki Haremi Şerif’i hedef alan baskınların bir an önce durdurulması gerektiğini hatırlattı. Siyonist politikalardan kaynaklanan uygulamaların devam etmesinin bu gerginliğin daha da artmasına neden olacağını dile getiren Meşal, Kudüs halkının ırkçı politikalar karşısındaki direnişini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.