Halid Meşal: Esirleri Özgürlüğe Kavuşturmak Önceliklerimizin Başında Geliyor

  • 03 Haziran 2015
  • 842 kez görüntülendi.
Halid Meşal: Esirleri Özgürlüğe Kavuşturmak Önceliklerimizin Başında Geliyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Filistin direnişi liderlerinin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirleri özgürlüğe kavuşturmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Hamas Hareketi tarafından bugün (3 Haziran Çarşamba) yayınlanan bildiride, Halid Meşal’in 30 gündür açlık grevindeki esir Hıdır Adnan’ın Batı Yaka’daki ailesiyle telefon görüşmesi yaptığı ifade edildi.

Esirler davasının milli bir dava olduğunu ve direnişin önceliklerinin başında geldiğini kaydeden Meşal, esir Hıdır Adnan’a desteğini ilan etti ve işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin direnişine övgüde bulundu.

İslami Cihad Hareketi’nin Batı Yaka’daki önde gelen liderlerinden Hıdır Adnan, idari hapis cezası uygulamasını protesto için 5 Mayıs’tan bu yana açlık grevi eylemi gerçekleştiriyor.

İşgal rejimi, uluslararası hukuka aykırı olarak uyguladığı idari hapis cezalarıyla Filistinli esirleri yargısız bir şekilde bir ila altı aya kadar hapse mahkum ediyor. İdari hapis cezaları bitiminde defalarca yeniden uzatılabiliyor. İşgal rejimi bu şekilde gizli dosyalara dayanarak dilediği Filistinliyi dilediği sürede işgal zindanlarında keyfi olarak tutuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.