Halid Meşal: Mültecilerin Vatan Topraklarına Dönüş Hakkından Taviz Verilmeyecek ​ ​

  • 01 Nisan 2018
  • 1.840 kez görüntülendi.
Halid Meşal: Mültecilerin Vatan Topraklarına Dönüş Hakkından Taviz Verilmeyecek ​ ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski Başkanı Halid Meşal, mültecilerin vatan topraklarına dönüş hakkından taviz verilmeyeceğini, işgalin meşru görülmeyeceğini ve ablukaya boyun eğilmeyeceğini söyledi.

Meşal, bu sabah (1 Nisan Pazar) İstanbul’da Cihannüma Derneği’nin düzenlediği sabah kahvaltısına katıldı. Kahvaltı programına ayrıca binden fazla kişinin katıldığı belirtildi.

İşgalci düşmanın Filistin’i kolay lokma zannettiğini kaydeden Meşal, işgalcilerin Filistin halkının kırılmayan bir maden olduğunu ve direniş ateşini söndüremeyeceklerini anladıklarını ifade etti.

Netanyahu’nun ümmeti krizlerle boğuşur gördüğünü ve Beyaz Saray’da da fanatik bir başkan bulduğunu söyleyen Meşal, işgal rejimi başbakanının Filistin davasının tasfiyesi için şartların uygun olduğunu düşündüğünü ve karanlık mutfaklarda “Yüzyılın Anlaşması” denilen projeyi pişirmeye başladığını belirtti.

Meşal, “Netanyahu bilmiyor ki Kudüs bizim ruhumuz, tarihimiz ve geleceğimizdir. Allah’ın Kitabı’nda bir ayettir” dedi.

Düşmanın komplosunun işe yaramayacağını fark ettiğini ve yeni bir plan yapmaya başladığını söyleyen Meşal, bu planın dönüş hakkını iptal etmeyi, Kudüs’teki kontrolünü yoğunlaştırmayı ve Hamas’a destek kaynaklarını kurutmayı hedeflediğine işaret etti.

Meşal, Kudüs halkının silah edinmesine engel olunduğunu fakat Kudüslülerin işgalcilere karşı otomobille çarpma ve bıçaklama eylemlerini keşfettiğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.