Halkın Hem Evini Yıktılar, Hem de Halka Dayak Attılar…

  • 10 Mart 2015
  • 724 kez görüntülendi.
Halkın Hem Evini Yıktılar, Hem de Halka Dayak Attılar…

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Alikahya bölgesinde belediye ekipleri sabaha karşı polis ile birlikte yıkım operasyonu düzenledi. Belediye ekipleri tapusuz olduğu iddia edilen evleri iş makineleriyle yıkarken, polis ise vatandaşa saldırdı.

İzmit’te ruhsatsız olduğu iddia edilen 3 ev sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım nedeniyle belediye ekipleri sabah saat 04.00 sularında çevik kuvvet ekipleri eşliğinde Alikahya Merkez Mahallesi Yörükler mevkiine geldi. Bölgede bulunan evlerden üçü belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Evlerini yıktırmak istemeyen ve komşularına destek vermek isteyen mahalleliye karşı polis plastik mermi ve cop kullandı. Çıkan olaylarda 5 kişi polis müdahalesi sonucu hastanelik oldu.

5 YARALI
Polis çıkan olaylarda biber gazı kullanırken yaralılar Hacer Keskin, Güleser Demir, Hamide Yıldız ve Mustafa Türkyılmaz yaralanarak çevre hastanelere kaldırıldı. Kendi tapuları olan Cemil Çiçek, Ramazan Altun ve Ramazan Bingöl’ün evini yıkmak üzere gece saat 04.00’da bölgeye gelen ekipler, burada mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. İzmit Belediyesi yıkım ekipleri 3 hanenin de bir kısmını yıkarak kullanılamaz hale getirdi ve daha sonra polis ekipleriyle beraber mahalleden ayrıldı. Mahalleli evleri yıkılan komşularına sahip çıkarken, çıkan olaylarda yaralılar kaldırıldıkları hastanelerden taburcu edildi.

Evi yıkılan vatandaşlardan sara hastası Ramazan Altun da bir süre sonra kriz geçirdi. Sara krizi geçiren Ramazan Altun İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tapusu olduğu halde evi yıkılan Cemil Çiçek, “Buradaki tapulu arazime Aralık ayında ev yaptım.  Beni uyardılar ama tapulu arazime neden ev yapmayacağımı bana açıklamadılar. Burası benim kendi tapulu yerim. Madem evimi yıkacaklar, ne diye tapu veriyorlar? Dün de idari mahkemeye yıkımı durdurmak için başvuruda da bulundum” dedi.

Mahalle sakinlerinden Orhan Koç ise, “Elektrik, su ve doğalgazımızı veriyorlar. Ama imarımızı açmıyorlar. Her seçim günü gelip bize imar vereceğiz diyorlar. Hizmet getiriyorlar ama imar vermiyorlar. Tek amaç halkı sindirip, buradaki arazileri birilerine peşkeş çekmek” dedi. Polis müdahalesi sonucu hastaneye kaldırılan yaralılardan olan Mustafa Türkyılmaz ise polisin plastik mermi kullandığını ifade ederek, “Polis buraya ani baskın düzenledi. Karanlıkta hepimize plastik mermi sıktı. Yaralıların hepsi hastanelere kaldırıldı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.