Hama’da Suriye birlikleri teröristleri püskürttü

  • 04 Mart 2019
  • 1.563 kez görüntülendi.
Hama’da Suriye birlikleri teröristleri püskürttü

Suriye ordu birlikleri Hama kırsalının kuzeyinde gerginliği giderme anlaşmasının ihlallerini ve sivil yerleşim alanların yanı sıra askeri noktalara saldırılarını tırmandıran teröristlere karşı koymaya devam ederlerken, saldırganların birçoğunu ölü veya yaralı olarak ele geçirdiler.

Askeri bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada 03 Mart 2019 Pazar günü gecesi saat 01:30 sularında birçok terör grubunun kalabalık sayılarla Hama kırsalı “Masasina” ekseninde kötü hava koşullarını fırsat kullanmaya ve “Zur el Hiysa”, “Medacin” ve “Hurbat Muarrin” bölgelerine saldırmaya çalıştıklarını belirtti. Kaynak teröristlerin söz konusu bölgelere füze ve roketlerle saldırmaları ardından Suriye ordu birlikler ile sıcak temasa geçtiklerine dikkat çekti.

Suriye birlikleri saldırgan teröristlere karşı büyük bir kahramanlık ve başarıyla karşı koyduklarını belirten askeri kaynak; aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu yüksek sayıda teröristin silah ve araçlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiklerini ifade etti. Askeri kaynak teröristlere ait cesetlerin bir kısmının ordu birlikleri tarafından alındığını ifade ederken, geride çok sayıda cesedin ise yerlerde kaldığını kaydetti.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme Merkezi Direktörü Rami Abdurrahman yaptığı açıklamada, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin en az 283 IŞİD’li teröristi serbest bıraktığını kaydetti.

Rakka’nın kuzey kırsalı Ayn İsa bölgesinde serbest bırakılan teröristler arasında IŞİD elebaşılarının da olduğu bildirildi.

Başka bir habere göre, son 24 saat zarfında Ürdün ve Lübnan sınırlarından bin 700’ü aşkın Suriyeli göçmenin kendi memleketlerine döndüğü vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.