Hamas: “Abbas Batı’yı ve İşgal Rejimini Razı Etmek İçin Bizi Terörle Suçluyor”

  • 15 Şubat 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Hamas: “Abbas Batı’yı ve İşgal Rejimini Razı Etmek İçin Bizi Terörle Suçluyor”

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Hamas hareketini terör örgütü göstermesine tepki gösteren Hamas hareketi, Abbas’ın işgal rejimiyle Batılı ülkeleri razı etme çabası içinde olduğunu belirtti.

Lübnan’da yayınlanan Es-Sefir gazetesi dünkü (14 Şubat Cumartesi) sayısında, Avrupa ülkelerini ziyaret eden Abbas’ın Brüksel’de Avrupalı yetkililerle yaptığı kapalı görüşmede, İsrail ile yapılan görüşmelerle güvenlik işbirliğinin durması halinde bazı örgütlerin Filistin’de karışıklık çıkaracaklarını belirterek, sözkonusu örgütler arasında Hamas’ı da saydığını yazdı.

Mahmud Abbas’ın Hamas’ı terör örgütü saymasına tepki gösteren Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Abbas’ın bu nitelemesinin Siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Hamas’ı nitelemesiyle örtüştüğünü belirterek, “Tanımlama Mahmud Abbas’ın işgal rejimiyle Batılı ülkeleri razı etmek için Filistin direnişini ve Hamas hareketini kötüleme çabasından başka bir şey değildir” dedi.

Burhum devamla şunları söyledi: “Avrupa mahkemesi Hamas hareketinin ismini terör örgütleri listesinden çıkarmak isterken, Abbas onu terör örgütü ilan ediyor. Bu tutum ve davranış kendisi için yüz kızartıcıdır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.