HAMAS: Abbas Siyonist İsrail’e Taviz Vermede Uzman!

  • 14 Nisan 2015
  • 1.028 kez görüntülendi.
HAMAS: Abbas Siyonist İsrail’e Taviz Vermede Uzman!

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin özerk teşkilatı başkanı Mahmud Abbas’ı,  siyonist İsrail’e  tavizler vermekle suçladı.

HAMAS üst düzey liderlerinden Salah El’Berdevil,  Mahmut Abbas’ın ömrünü, siyonist İsrail’e  taviz vermekle geçirdiğini ve bu konuda uzmanlaşmış bir hoca olduğunu  söyledi.

Berdevil, Abbas’ın tek maharetinin  siyonist İsrail ile müzakere ve İsrail ordusu ile Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda  direniş güçlerini bastırmakta işbirliği olduğunu söyledi.

HAMAS’ın işgal altındaki Filistin topraklarının bir karışını bile siyonistlere bırakmayacağını belirten  Berdevil, hiçbir Filistinlinin de, Filistinli  topraklarının zerre kadarının işgalcilere verilmesinden yana olmadığını ve buna karşı mücadeleden yana olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi özerk Filistin teşkilatı siyonist İsrail ile 1991’den beri müzakere halinde olup bu zamana kadar müzakereler sürekli olarak Filistin halkının  zararıyla ve de siyonistlere verilen tavizlerle sonuçlanmıştır.

Berdevil ayrıca, uzlaşı hükümetinin Hukuki ve İdari Komite’yi tek yanlı olarak teşkil etmesinin söz konusu komitenin uzlaşıyla oluşturulması konusundaki son anlaşmayı görmezden gelmek anlamına geldiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.