Hamas: Abbas Tüm Kırmızı Çizgileri Aştı

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Hamas: Abbas Tüm Kırmızı Çizgileri Aştı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hammad Er-Rakab, Mahmut Abbas Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze Şeridi’ne yönelik cezai uygulamalarının tüm kırmızıçizgileri aştığını söyledi.

Er-Rakab, dün (9 Temmuz Pazar) Abbas’ı protesto için düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, Filistin direnişi işgal zindanlarını boşaltmaya çalışırken Filistin Yönetimi Başkanı’nın Filistin direnişi liderlerini işgal zindanlarına sokmak için işgal rejimiyle birlikte komplo kurduğunu ifade etti.

Abbas’ın yaşı 83’ü geçtiği halde 40 yaşındaki binlerce memuru erken emekliye sevk etmesinin şaşırtıcı olduğunu bildiren Er-Rakab, “Ya Abbas’ı kim emekliye sevk edecek?” diye sordu.

Er-Rakab, “diktatör” olarak nitelediği Abbas’ın Siyonistlerin himayesinde hareket ettiğini belirtti.

Gazze’nin Siyonist işgalcilere karşı mücadelede en çetin halka olduğu için komploya maruz kaldığını bildiren Er-Rakab, Abbas’ın sabitelerden taviz verdiğini, Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtulması ve mültecilerin vatanlarına dönmesi için Gazze’nin tek umut olduğunu söyledi.

Filistin davasının en zor dönemini geçirdiğini kaydeden Er-Rakab, Gazze halkının sabitelere ve direnişe bağlı olduğunu, Gazze’deki en küçük çocuğun bile düşman karşısında beyaz bayrak çekmeyi reddettiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.