Hamas: “Abbas’ın Anayasal Meşruiyeti Sona Erdi”

  • 03 Nisan 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Hamas: “Abbas’ın Anayasal Meşruiyeti Sona Erdi”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın “Filistin meşruiyeti” hakkındaki son açıklamalarını kınadı.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, dün (2 Nisan Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Abbas’ın anayasal meşruiyeti kanunlara göre sona erdi” dedi.

Mahmud Abbas’ın Filistinli grupların uzlaşısı sonucu Filistin Yönetimi’ne geçici olarak başkanlık ettiğini ifade eden Ebu Zuhri, Abbas’ın yetkilerinin sınırlarına saygı duyması ve o sınırları aşmaması gerektiğini söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün akşam Ramallah’taki Başkanlık Karargahı’nda Fetih Hareketi Merkez Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Şarm Eş-Şeyh’teki Arap Birliği Zirvesi’nde “Filistin meşruiyeti”nin korunması için müdahale çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Abbas, Arap ülkelerinden Yemen’e müdahale için gerçekleştirilen “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun bir benzerinin Suriye, Irak, Libya, Filistin, Somali gibi bölünmelerin yaşandığı ülkelere de yapılmasını istemişti.

Abbas’ın bu açıklamalarından önce de Filistin Başmüftüsü Mahmud El-Hebbaş, Ramallah’ta verdiği Cuma hutbesinde Yemen’e müdahale edildiği gibi Gazze Şeridi’ne de müdahale edilmesi çağrısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.