Hamas: Abbas’ın hükümetin teşkili için öne sürdüğü şartlar kabul edilemez

  • 23 Haziran 2015
  • 1.266 kez görüntülendi.
Hamas: Abbas’ın hükümetin teşkili için öne sürdüğü şartlar kabul edilemez

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Salah El-Berdevil, gündemde olan yeni bir milli birlik hükümeti kurulması konusunda Hamas Hareketi’yle hiçbir istişare yapılmadığını açıkladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın hükümetin teşkili için öne sürdüğü şartların kabul edilemez olduğuna dikkat çeken El-Berdevil, uzlaşının başarısızlığından sorumlu olduğu için Abbas’ı siyasi olarak izole etme seçeneğinin gündemde olduğunu bildirdi.

Salah El-Berdevil, dün (22 Haziran Pazartesi) verdiği demeçte, “Yeni bir hükümet konusunda bizimle iletişim kurulmadı ve istişare edilmedi. Uzlaşı hükümetinin görevden alınması konusunda da herhangi bir istişare yapılmadı” dedi.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi, Hamas Hareketi ve diğer gruplarla görüş alışverişinde bulunmadan tek taraflı olarak uzlaşı hükümetinin görevden alınmasına karar verdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’a “İsrail’i tanımadığı için Hamas yeni hükümette yer almayacak” dediği yönündeki iddiaları yorumlayan El-Berdevil, uzlaşı anlaşmasını yok sayan ve yeni şartlar öne süren Abbas’tan her şeyin beklenebileceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.