HAMAS: ABD’nin yardımları kesme kararı ucuz bir siyasi şantajdır

  • 20 Ocak 2019
  • 1.326 kez görüntülendi.
HAMAS: ABD’nin yardımları kesme kararı ucuz bir siyasi şantajdır

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas), ABD’nin Filistin halkına yardımları kesme kararlarının ABD yönetiminin Filistin halkıyla ilişkiler konusunda sergilediği ahlâk dışı tutumunu ve siyasetini yansıtan ucuz bir şantaj yöntemi olduğunu dile getirdi.

Hamas’ın resmi sözcüsü Fevzi Berhum dün (19 Ocak Cumartesi) yaptığı açıklamada, söz konusu kararların Filistin davasını tamamen tasfiye etmek ve Yüzyılın Anlaşması’nın maddelerini uygulamaya geçirmek amacıyla izlenen ABD – İsrail politikası çerçevesinde alındığına dikkat çekti.

Hamas tüm insan hakları kuruluşlarını, uluslararası kurumları, uluslararası toplumu ve bölge ülkelerini bu politikalara ve ABD’nin baskılarına karşı durmaya, ABD’nin ırkçı tutumuna göğüs germeye, Filistin halkına desteği artırmaya ve onun haklı davasının yanında durmaya çağırdı.

Siyonistlere ait Jerusalem Post gazetesi, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID)’nın Filistin bölgesindeki eski başkanı Dave Harden’in; “Ajans, Filistin Yönetimi bölgesindeki tüm projelere yönelik desteğini durdurmayı düşünüyor” dediğini haber vermişti. Haberde, USAID’in Batı Yaka ve Gazze’de bulunan tüm elemanlarının aileleriyle birlikte bu bölgeleri terk ettiklerine dikkat çekildi.

Jerusalem Post’un haberinde bu yardımların durdurulması kararının ABD Kongresi’nin geçtiğimiz Ekim ayında kabul ettiği “Teröre Karşı Savaş Yasası” çerçevesinde alındığını iddia etti. Bu yasa Filistin Yönetimi’nin ABD’den yardım alabilmesi için Filistinli esirlerin ve şehitlerin ailelerine yardımı kesmesini şart koşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.