Hamas: Ablukanın Ağırlaştırılmasının Sonuçlarından İşgal Rejimi Sorumlu Olur ​

  • 10 Temmuz 2018
  • 2.403 kez görüntülendi.
Hamas: Ablukanın Ağırlaştırılmasının Sonuçlarından İşgal Rejimi Sorumlu Olur ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ablukayı ağırlaştırmak için ek icraatlar uygulanması ve Gazze Şeridi’ne ticaret mallarının girişine izin verilmemesi kararının işgal rejiminin insanlığa karşı işlediği yeni bir suç olduğunu söyledi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, dün (9 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, on iki yılı aşkın bir süredir Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukaya bölgesel ve uluslararası güçlerin sessiz kalmasının işgal rejimini insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı uygulamalarını daha da ileriye götürmeye teşvik ettiğini bildirdi.

Hamas, uluslararası toplumdan sessizliğini bozup işgal rejiminin cinayetine ve tehlikeli sonuçlarına engel olmasını, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için çalışmasını istedi.

Burhum, işgal rejiminin fanatik ve ırkçı politikalarının yol açacağı her türlü sonuçtan sadece işgal hükümetinin sorumlu olacağını belirtti.

İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş bakanı Avigdor Lieberman, yangın çıkaran balonlar ve uçurtmalarla mücadele bahanesiyle Gazze Şeridi’ne daha fazla baskı uygulanması kararını kabul etti.

İşgal ordusu sözcüsü dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ın öncülük ettiği kasıtlı yangın çıkarma ve diğer terör eylemleri nedeniyle Netanyahu ve Lieberman’ın işgal rejimi Genelkurmay Başkanı’nın Gazze Şeridi’ne daha fazla baskı uygulanması önerisini kabul ettiğini söyledi.

Gazze Şeridi’ne yapılacak baskı kapsamında Kerem Ebu Salim Kapısı’nın gıda maddeleri ve ilaç dışında her türlü ürünün geçişine kapatılması için talimat verildiğini bildiren işgal ordusu sözcüsü, aynı çerçevede Gazze Şeridi’nden ithalat ve ihracata izin verilmeyeceğini, ayrıca Gazzeli balıkçıların avlanma mesafelerinin 9 milden 6 mile düşürüleceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.