Hamas: Amerika’nın Şartları İşgal Rejiminin Cinayetlerine Yeşil Işık Yakıyor

  • 20 Kasım 2017
  • 1.291 kez görüntülendi.
Hamas: Amerika’nın Şartları İşgal Rejiminin Cinayetlerine Yeşil Işık Yakıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Washington’un Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Temsilciliği’nin iznini yenilemek için ileri sürdüğü şartların işgal rejimini cinayetleri dolayısıyla yargılanmaktan korumayı hedeflediğini söyledi.
Filistin Yönetimi’ne çağrıda bulunan Hamas, baskılara boyun eğmemesini ve Filistin halkından yana tavır almasını istedi.

Hamas Hareketi, dün akşam (19 Kasım Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın FKÖ’nün Washington Temsilciliği’nin iznini yenilememesinin ve bunu Filistin Yönetimi’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne üye olarak Siyonist liderlerin savaş suçlusu olarak yargılanmaları için mahkemeye bazı dosyalar sunmasına bağlamasının Amerika’nın işgal rejimi yanlısı bilinen tavrını bir kez daha gösterdiğini söyledi.
Bildiride, Amerika’nın tarafsız bir arabulucu olmadığı, bilakis savaş suçlularına dokunulmazlık sağladığı ifade edildi.

Hamas, FKÖ Washington Temsilciliği’nin açık kalmasının Filistinlilerin işgal rejimiyle müzakerelere başlaması şartına bağlanmasını da eleştirdi.

Filistin Yönetimi’nden Amerika’nın tüm baskılarını reddetmesini isteyen Hamas, uzlaşı anlaşmasının bir an önce hayata geçirilerek Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanması çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.