Hamas, Avrupa Birliği’nin Etiket Kararından Duyduğu Memnuniyeti İfade Etti

  • 12 Kasım 2015
  • 700 kez görüntülendi.
Hamas, Avrupa Birliği’nin Etiket Kararından Duyduğu Memnuniyeti İfade Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Avrupa Birliği’nin Yahudi yerleşkelerinde üretilen ürünlerin farklı bir etiketle etiketlenmesi kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, kararın doğru yönde atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (12 Kasım Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, kararın sadece belirli ürünleri değil Yahudi yerleşkelerinde üretilen tüm ürünleri kapsaması çağrısı yapıldı.

Bildiride ayrıca, sadece Yahudi yerleşkelerinde değil işgal rejiminin tümünde üretilen ürünlerin boykot edilmesi ve işgal rejimine yaptırımlar uygulanması gerektiği ifade edildi.

Avrupa Birliği dün Batı Yaka, Kudüs ve Golan’daki Yahudi yerleşkelerinde üretilen ürünlerin “İsrail Yerleşkeleri” adıyla farklı bir etiketle etiketlenmeleri uygulamasının resmi olarak başladığını açıkladı.

İşgal yönetimi, Yahudi yerleşkelerinde üretilen ürünlerin boykot edilmesini kolaylaştıracak bu kararı şiddetle eleştirerek, kararın İsrail ve Yahudi düşmanı olduğunu ve terörün ödüllendirildiğini iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.