Hamas, Batı Şeria’daki direniş operasyonunu kutladı

  • 18 Mart 2019
  • 1.569 kez görüntülendi.
Hamas, Batı Şeria’daki direniş operasyonunu kutladı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Şeria’da (Ürdün Nehrinin Batı Yakası) direnişin başarılı bir operasyon yapmasını tebrik etti.

HAMAS konuyla ilgili yayınladığı bildiride, dün sabah Selfit bölgesinde düzenlenen eylemde 3 İsrail askerinin öldürüldüğü ve 6 siyonist yahudinin de yaralandığını bildirdi.

Tesnim haber ajansına göre, HAMAS hareketi dün yayınladığı bildiride, direnişin askeri gücünün terör rejimi İsrail’in işgalciliği  karşısında caydırıcı güç olduğu ve direnişin terör rejiminin Filistin halkı aleyhindeki oyunlarını bozmaya devam edeceği kaydedildi.

Terör rejimi İsrail’in baskılar ve cinayetlerle, Filistin halkının direnişi asla durduramayacağı ve haklarını gasb edemeyeceğini dair yer verilen bildiride, direnişin bundan sonra da kararlı ve güçlü bir şekilde terör rejimine karşı operasyonlara devam edeceğinin altı çizildi.

Bu arada işgal güçlerinin  dün (17 Mart Pazar) akşam saatlerinde El-Halil kent merkezindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında Filistinli bir genç kızı gözaltına aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, İbrahim El-Halil Camii girişinde görevli işgal askerleri 17 yaşındaki Vela Ekrem Taleb Ğays’ı bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli genç kızın ellerini bağladığını ve sorguya çekilmesi için işgal istihbaratına teslim ettiğini belirtti.

İşgal güçlerinin Batı Yaka’daki kontrol noktalarında çok sayıda Filistinli genç erkeği ve kızı bıçaklama eylemi gerçekleştirme niyetinde olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.