HAMAS: Bir sonraki savaşta Tel Aviv’i vururuz

  • 08 Nisan 2019
  • 1.531 kez görüntülendi.
HAMAS: Bir sonraki savaşta Tel Aviv’i vururuz

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’nin Gazze Şeridi’ndeki siyasi ofisi başkanı Yahya es’Sinvar, ”Eğer işgalci İsrail, Filistin’e karşı yeni bir savaş açarsa o zaman sadece Gazze Şeridi etrafı değil Tel Aviv’deki siyonist siteler de tahliye olmalı’ uyarısında bulundu.

Yahya es’Sinvar, dün Gazze’deki sivil toplum kuruluşlarının liderleriyel görüşmesinde, direniş ekseninin Filistin halkını savunmak için hazırlıklı olduğunu belirterek, ”Gazze’deki direniş bugün 2014’teki durumdan onlarca kat daha güçlü, bize savaşı dayatırlarsa ben inanıyorum ki işgal yönetimi sadece Gazze çevresinde değil Asdud, Nakab, Askalan ve Tel Aviv’de de yerleşim merkezlerini boşaltmak zorunda kalabilir. Benim bu kesin sözümü bir yana not edin” dedi.

HAMAS’lı yetkili, ayrıca, Hamas hareketinin ABD’nin şu anki hükümeti veya elçileriyle hiçbir toplantı veya diyaloğunun olmadığını söyledi.

HAMAS’lı yetkili, ABD hükümetinin Filistinlileri yenilgiye uğratmak için kendi senaryoları olan “Yüzyılın Anlaşması” adı altında yeni bir oyunu gündeme getirdiğini ve bunun Filistin halkının aleyhinde olduğunu söyledi.

Yahya Es-Sinvar, işgalciyle uzlaşmanın hiçbir siyasi karşılığının veya boyutunun olmadığını ve uzlaşma ile esirlerin değişimi meselesi veya direnişin silah hazırlığı yapması ve kullanması meselesi arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını söyledi.

Sinvar, direniş ile işgal arasında uzlaşma olarak adlandırılan konuda genel hatlarda bazı tespitler yapıldığını ancak bunların doğrudan görüşmelerle değil aracılar yoluyla olduğunu söyledi.

Sinvar konuşmasında: “Parmaklarımız tetikte durmaktadır ve halkımızı savunmak için tetiğe basılı duracak. Onun için kalkan ve kılıç olacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.