Hamas: BMGK’ya Yeni Tasarı Sunulmasına Karşı Çıktı.

  • 05 Ocak 2015
  • 752 kez görüntülendi.
Hamas: BMGK’ya Yeni Tasarı Sunulmasına Karşı Çıktı.

Hamas, geçen hafta BM Güvenlik Konseyi’nde reddedilen, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören tasarının, yeniden sunulmasına karşı çıktı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, geçen hafta BM Güvenlik Konseyi’nde reddedilen, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören tasarının, yeniden sunulmasına karşı çıktıklarını belirtti.

Sözcü Zühri, yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin yönetiminin BM Güvenlik Konseyi’ne tasarıyı yeniden sunmasına kesin olarak karşıyız. Bu adımı, anlamsız, siyasi bir abes ve aldatmaca olarak nitelendiriyoruz” ifadesine yer verdi.

Açıklamada, “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bu “siyasi abes” ten uzak durması çağrısında bulunuldu.

Abbas, dün, bağımsız Filistin devletinin kurulmasının öngören tasarıyı, BM Güvenlik Konseyi’ne yeniden sunmayı düşündüklerini ve bu çerçevede Ürdün ile görüşmeler yaptıklarını belirtmişti.

BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını öngören tasarıya ABD ve Avustralya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya’nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.