Hamas: Devrim, son Siyonist asker gidinceye kadar devam edecek

  • 19 Ekim 2015
  • 756 kez görüntülendi.
Hamas: Devrim, son Siyonist asker gidinceye kadar devam edecek

Hamas hareketiyle işgal rejimi arasında sağlanan ve “Özgürlerin Vefası” ismiyle tarihe geçen esir takası anlaşmasının yıldönümünde açıklama yapan İslamî Direniş Hareketi (Hamas), kendisine bağlı askeri birimin esirleri kurtarmak için gece gündüz çalıştığını belirterek, Filistinlilerin başlattığı devrimin son Siyonist asker gidinceye kadar devam edeceğini ifade etti.

Esir takası anlaşmasının yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Hamas, “Esir kardeşlerimize elimizi uzatıp, Hamas ve onun askeri kanadı olan El-Kassam Tugayları’yla onları destekleyen halkın gece gündüz sizi özgürlüğe kavuşturmak ve halkı işgalden kurtarmak için çalıştığını söylemek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Hamas yaptığı açıklamada ayrıca şunları kaydetti: “Onurlu özgürlük sürecinde esirleri unutmayacağız ve onları özgürlüğe kavuşturmaktan vazgeçmeyeceğiz. İkinci bir “Özgürlerin Vefası”yla sizi zindandan çıkarmadıkça rahat etmeyeceğiz.”

Siyonist zindanlarda bulunan 6000’den fazla Filistinli esir dayanılmaz şartlarda ve koşullarda yaşamak durumunda kalıyorlar.

Geçen sene meydana gelen savaşta Gazze’de esir alınan Siyonist askerlerle ilgili bilgi vermeyen El-Kassam Tugayları, bu konuyu masaya yatırmadan önce işgalcinin özgürlüğe kavuşan esirlerden tekrar tutukladıklarını serbest bırakmasını şart koşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.