Hamas: Direniş; Esirlerin Serbest Bırakılmasını Sağlayacak Kartlara Sahip ​

  • 17 Nisan 2018
  • 1.933 kez görüntülendi.
Hamas: Direniş; Esirlerin Serbest Bırakılmasını Sağlayacak Kartlara Sahip ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), direnişin düşmana yeni bir denklem kabul ettirecek ve esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak kartlara sahip olduğunu açıkladı.

Hamas Hareketi, Filistinli Esir Günü münasebetiyle bugün (17 Nisan Salı) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, “Özgürlerin Vefası” esir takası anlaşmasına sadık kalınması ve anlaşmayla serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınan tüm esirlerin salıverilmesini istedi.

Bildiride, esir takası anlaşmasına gözcülük ve arabuluculuk yapan Mısır’dan anlaşmayla özgürlüğe kavuştuktan sonra yeniden gözaltına alınan esirlerin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapması talep edildi.

Kızılhaç’a çağrıda bulunan Hamas Hareketi, işgal rejimine baskı yaparak insan haklarına saygı duymasını ve esirlere uyguladığı kötü muameleye son vermesini sağlamasını istedi.

Hamas Hareketi, Filistin halkını ve Filistinli grupları esirler davasına destek olmaya ve her türlü yolla esirleri savunmaya çağırdı.

“Düşmanımız güçten başka bir dilden anlamıyor” diyen Hamas Hareketi, direnişin esirleri serbest bıraktıracak güce ve kartlara sahip olduğunu belirtti.

44’üncü Filistinli Esir Günü münasebetiyle Filistinli esirleri selamlayan Hamas Hareketi, Filistin halkının Büyük Dönüş Yürüyüşü ve ablukayı kırma faaliyetleriyle tarihi bir mücadelenin içinde olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.