Hamas, dün akşam Filistinli gencin gerçekleştirdiği bıçaklama eylemini tebrik etti

  • 10 Ağustos 2015
  • 833 kez görüntülendi.
Hamas, dün akşam Filistinli gencin gerçekleştirdiği bıçaklama eylemini tebrik etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli bir gencin dün akşam (9 Ağustos Pazar) gerçekleştirdiği, bir işgal askerinin yaralandığı ve eylemci gencin şehit olduğu bıçaklama eylemini tebrik etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran, eylemin ardından yaptığı açıklamasında, eylemi kutladıklarını ifade ederek, direnişin Batı Yaka’da yeniden canlanmaya başladığına dikkat çekti.

Yahudi yerleşimci çeteleri Filistinlilere ait köylerde ve kentlerde terör estirdiği, işgal ordusu Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdürdüğü sürece bugünden sonra işgalcilerin işgal altındaki topraklarda huzur ve güven içinde yaşayamayacaklarını ifade eden Bedran, bıçaklama eylemini gerçekleştiren ve şehit olan gencin Katna beldesi sakinlerinden Enes Muntasır Taha olduğunu söyledi.

Bedran, eylemin Ofer Cezaevi yakınlarında gerçekleştirilmiş olmasının da esirlere işgalcilere karşı yalnız olmadıkları mesajı verdiğini ifade ederek, direnişin işgalcilerin ihlallerine misillemede bulunmayı sürdüreceğini belirtti.

Batı Yaka’da işgalcileri zor günlerin beklediğini kaydeden Bedran, işgal ordusu ve istihbaratının Batı Yaka’da günlük hale gelen direniş eylemlerini durdurmaktan aciz olduklarını söyledi.

Filistinli gençlerden işgalcilere bulundukları her yerde darbe vurmalarını isteyen Bedran, işgalcilerin ancak bu dilden anladıklarına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.