Hamas, esirler konusunda Almanya’nın arabuluculuğunu reddetti

  • 13 Temmuz 2015
  • 762 kez görüntülendi.
Hamas, esirler konusunda Almanya’nın arabuluculuğunu reddetti

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın önde gelen liderlerinden Salah El’Berdevil, siyonist İsrail rejimi ile HAMAS arasında esirler konusunda Almanya’nın arabuluculuğunu reddetti.

Daha önce Almanya, esirler konusunda arabulucu olmaya hazır olduğunu ilan etmişti. Bilindiği gibi daha önce Almanya siyonist asker Gilat Şalit’in Filistinli çok sayıda esirle takasında arabuluculuk etmişti.

Bu arada Siyonist İsrail’de yayınlanan Makor Rishon gazetesi, geçen sene meydana gelen savaşta kaybolan iki İsrail askeriyle, Gazze’de tutuldukları düşünülen iki esiri kurtarmak amacıyla Alman istihbaratının HAMAS hareketinin nabzını yoklamak için girişimler başlattığını yazdı.

Gazete, Almanya’nın HAMAS ile İsrail arasında yeni bir esir takası anlaşmasının yapılmasını istediğini belirtti.

Diğer taraftan konuyu gazetenin ilk sayfasına taşıyan Yediot Aharanot ise, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun iki esirle iki askerin geri getirilmesi için toplumsal baskının giderek artacağını anladığını belirterek, bu amaçla Netanyahu’nun esirlerden Etiyopya asıllı olanın ailesini ziyaret ettiğini ifade etti.

Diğer taraftan Netanyahu’nun çevresindekiler, hükümetin esirler konusunda ihmalkâr bir tutum içine girdiği izlenimi doğarsa, bir ay önce meydanlara inen öfkeli Etiyopyalı Yahudilerin beklenmeyen tepkilere yönelebilecekleri konusunda ciddi endişeler olduğunu belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.