Hamas: Ev Yıkma Politikası Batı Yaka’da Direnişi Durduramayacak

  • 18 Nisan 2019
  • 1.137 kez görüntülendi.
Hamas: Ev Yıkma Politikası Batı Yaka’da Direnişi Durduramayacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Şehit Salih El-Bergusi’nin evini yıkmasının işgal liderlerinin ve ordusunun taşıdığı canice zihniyetin boyutunu gösterdiğini söyledi.

Şehit Salih El-Bergusi’nin evinin yıkılması üzerine dün (17 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan Hamas, işgalcilerin Filistinli direnişçilerin ailelerinin dahi peşine düştüklerini ve şehitlerin naaşlarını ellerinde tuttuklarını, fakat bu politikanın Filistin halkının direnişi karşısında başarısız olduğunu ifade etti.

El-Bergusi ailesinin evlatlarından birçoğunu şehit verdiğine işaret eden Hamas, Filistin topraklarında 30 yılı aşkın bir süredir fedakarlıklarda bulunan ailenin fertlerinden birçoğunun da işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu hatırlattı.

İşgal rejimi liderlerine seslenen Hamas, direnişçilerin ve ailelerinin evlerini yıkarak kazandığı sahte zaferlerin Batı Yaka’da direnişi durduramayacağını söyledi.

Hamas Hareketi, “Halkımız toprakları üzerindeki kutsal hakkını kuşanarak direnişini sürdürecek” dedi.

Evinin enkazı üzerinde dimdik duran “Ebu Asuf” El-Bergusi ailesine övgüde bulunan Hamas, ailenin yanında duran Kuber köyü halkını da selamladı.

İşgal güçleri dün sabah (17 Nisan Çarşamba) erken saatlerde şehit Salih Ömer El-Bergusi’nin Ramallah kentinin kuzeybatısındaki Kuber köyünde bulunan evini yıktı.

Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki ateş açma eylemini gerçekleştirdikten sonra işgal güçlerince aranan Salih El-Bergusi, Aralık ayında işgal rejimi özel kuvvetleriyle girdiği çatışmada şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.