Hamas: Filistin Halkı Hedeflerine Ulaşıncaya Kadar Direniş Devam Edecek

  • 29 Eylül 2017
  • 930 kez görüntülendi.
Hamas: Filistin Halkı Hedeflerine Ulaşıncaya Kadar Direniş Devam Edecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), işgale karşı direnişin Filistin halkının stratejik seçeneği ve meşru hakkı olduğunu belirterek, bütün hedeflerine ulaşıncaya kadar direnişin devam edeceğini ifade etti.

Hamas, Aksa İntifadasının 17’ici yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Filistin tv’ye de ulaşan açıklamada Hamas “Aksa İntifadasının patlak vermesine yol açan sebepler bugün de mevcuttur. Düşman hâlâ zulmetmektedir. Çevrelerindeki tehlikenin farkında olan Filistin halkı ile Kudüs halkı Mescidi Aksa’yı savunmaktadır” dedi.

İntifadanın düşmanla barış sürecinin başarısız olduğunu, düşmanın ise sadece güçten anladığını ortaya koyduğunu hatırlatan Hamas, bunun da herkesi toplayacak ulusal projenin yeniden inşa edilmesine gitmenin doğru bir adım olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Hamas açıklamasında, ulusal uzlaşı süreciyle, ulusal birliği sağlamak için bölünmeyi sonlandırmanın Kudüs’ün Yahudileştirilmesine ve sürekli baskınlara maruz kalınmasına karşı verilecek en etkili cevap olduğunu kaydetti.

Mescidi Aksa’da nöbet tutan Kudüs halkını selamlayan Hamas, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı savunma yolunda yürüme sözlerine bağlı olduklarını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.