Hamas: Filistin özgürleşinceye kadar Siyonist karşıtı ayaklanma sürecek

  • 07 Şubat 2020
  • 481 kez görüntülendi.
Hamas: Filistin özgürleşinceye kadar Siyonist karşıtı ayaklanma sürecek

Hamas Hareketi yaptığı açıklamada, Filistin topraklarının son karışı bile Siyonist rejimin işgalinden kurtarılıncaya kadar Siyonist karşıtı haykırışın devam edeceğini vurguladı.

El Meyadin televizyon kanalının bildirdiğine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas yaptığı açıklamada, Batı Yaka’nın kentlerinde başlayan geniş çaplı direnişin süregelen bir devrimin belirtileri olduğunu vurguladı.

Hamas, Filistinliler’in tam teşekküllü direnişinin işgal rejimi ve ABD’nin Trump’ın Yüzyılın Anlaşması’nı hayata geçirme imkanını yok ettiğini belirtti.

Filistinliler perşembe günü Amerikan-Siyonist Yüzyılın Anlaşmasını protesto etmek amacıyla Siyonist askerlere karşı iki eylem gerçekleştirdiler.

İşgal altındaki Kudüs’te gerçekleşen araçla çarpma eyleminde 14 Siyonist yararlanırken, Mescid-i Aksa’nın Bab el Esbat bölgesinde bir Filistinli gencin gerçekleştirdiği operasyonda bir Siyonist görevli yaralandı.

İlk eylemi gerçekleştiren Filistinli olay yerinden firar etmeyi başarırken iki eylemi gerçekleştiren Filistinli genç ise Siyonist askerlerce şehit edildi.

Ramallah’ın batısında da bir Filistinli’nin Siyonist askerlere açtığı ateş sonucu bir asker yaralandı.

Son iki günde Batı Yaka ve Kudüs’te 4 Filistinli Siyonist rejimin saldırılarında şehit olurken 79 Filistinli de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.