Hamas: Filistin Yönetimi İşgal Rejimini Ortak Olarak Görüyor

  • 28 Şubat 2019
  • 1.467 kez görüntülendi.
Hamas: Filistin Yönetimi İşgal Rejimini Ortak Olarak Görüyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hazım Kasım, Filistin Yönetimi’nin Abbas ve Netanyahu arasında yapılacak görüşmeyi onaylamasının hâlâ bu tür görüşmelerin Filistin halkına bir şeyler kazandırabileceğine inandığının kanıtı olduğunu söyledi.

Kasım, dün akşam (27 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Görünen o ki, işgal hükümetinin düşmanca politikalarına rağmen Filistin Yönetimi işgal rejimini kendisine ortak görüyor” dedi.

Hamas sözcüsü, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’yla görüşmek için can atarken diğer yandan Filistinli liderlerle görüşmeyi reddetmesinin üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Kasım, Filistin Yönetimi ve Fetih liderlerinin işgale karşı olduklarını göstermek istiyorlarsa uzlaşı anlaşmalarını uygulamakta acele etmeleri gerektiğini bildirdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, bugün yaptığı açıklamada, Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üçlü görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

İşgal rejimi başbakanı Netanyahu, Abbas’la görüşmeyi reddederken, Fetih Hareketi de Hamas ve İslami Cihad hareketleriyle görüşme yapılmasına karşı olduğunu ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.