HAMAS, Gazze sınırlarında Filistinlilerin gösterilerinin devam etmesini istedi

  • 15 Mayıs 2018
  • 1.128 kez görüntülendi.
HAMAS, Gazze sınırlarında Filistinlilerin gösterilerinin devam etmesini istedi

Gazze’de basın toplantısı düzenleyen ​El-Hayye, İşgal Güçlerinin Cinayetlerine Filistin halkının sabrının artık tükendiğini bildirdi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, bu akşam (14 Mayıs Pazartesi) Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, başta Hamas ve El-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş gruplarının sabrının çok uzun süre devam etmeyeceğini bildirdi.

El-Hayye, “İşgalci düşman ve onun peşinden gidenler sabrımızı denemeye kalkışmasınlar” dedi.

Hamas Hareketi, şehitlerin kanının işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin utancını yıkadığını ve işgal rejimini bölgenin bir parçası yapmak isteyenlere cevap verdiğini söyledi.

Halil El-Hayye, Filistin halkının bugün Filistin davasını tasfiye projelerini boşa çıkarmak ve ablukayı kırmak için gösterilere katıldığını ifade etti.

Mısır’ın Hamas’a Büyük Dönüş Yürüyüşü’nü sona erdirmesi için baskı yaptığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine El-Hayye, Mısır’ın bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığını ve Kahire’deki görüşmelerin istişare niteliğinde olduğunu belirtti.

Öte yandan Filistin sağlık bakanlığı dün Gazze sınırlarında çıkan çatışmalarda Filistinli şehitlerin sayısının 58 olduğunu ve yaralıların sayısının ise 2771 olduğunu bildirdi.

Filistin sağlık bakanlığı, Mısır sağlık bakanlığından kendilerine acil ambulans, sağlık ekibi, doktor , ilaç ve tıbbi  malzeme göndermesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.