Hamas, Han Yunus’ta Nekbe Gösterisi Düzenledi

  • 16 Mayıs 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Hamas, Han Yunus’ta Nekbe Gösterisi Düzenledi

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), siyonist örgütlerin Filistinlilerden işgal yoluyla gasp ettikleri araziler üzerine “İsrail” adında bir gayri meşru devlet ilan etmeleri sebebiyle Filistinliler arasında “Nekbe” yani “Büyük Felaket” olarak adlandırılan olayın 67. yıl dönümünü anma münasebetiyle bugün (15 Mayıs Cuma) Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kasabasında bir kitlesel gösteri düzenledi.

Gazze ahalisinden binlerce kişinin katıldığı gösteri Cuma namazından sonra Karara mıntıkasının doğusundaki Islah Camisi’nin önünden başladı. Buradan yürüyüşe geçen göstericiler, 1948’de işgal edilmiş topraklarla Gazze’yi ayıran güvenlik çitlerinin yakınında bulunan Es-Sureyc kapısına doğru ilerleyerek işgal güçlerinin son saldırılarında yıkılan binaların yıkıntıları üzerinde toplandı.

Gösteriye katılan çocuklar “Yurdumuza dönüşümüz kesindir; Aksa’mıza ve esirlerimize özgürlük; Yurda dönüş kutsal haktır; Kanlarımızla yurda dönüş yolunu çizeceğiz; Dönüş hakkı Hakkın vaadidir” anlamlarına gelen ibarelerin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. Ayrıca 1948’de işgal edilen muhtelif Filistin beldelerinin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıyarak buraların işgal altında olsa da Filistin beldeleri olduğunu vurgulamaya çalıştılar.
Gösteride Hamas adına açıklama yapan Hammad Er-Rakab Filistin halkının ve direnişinin yurda dönüş hakkından kesinlikle vazgeçmeyeceğini ve gösterdiği fedakârlıklarla da bunun yolunu çizdiğini dile getirdi. Er-Rakab, siyonist işgal güçlerinin Filistinlilerin yaşlılarının öleceğini küçüklerinin de unutacağını düşünmekle yanıldığını bu davanın dedelerden torunlara aktarıldığını ve Filistin halkının bütün nesilleriyle yurda dönüş hakkı üzerindeki kararlılığını sürdüreceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.