Hamas Hareketi 28’inci Kuruluş Yıldönümüne Hazırlanıyor

  • 09 Aralık 2015
  • 752 kez görüntülendi.
Hamas Hareketi 28’inci Kuruluş Yıldönümüne Hazırlanıyor

slamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın kuruluş yıldönümü etkinliklerini bu yıl “Kudüs taşların menzilinde” sloganıyla kutlayacağı belirtildi.

Gazze’nin doğu kesiminde bulunan Salahuddin Caddesi üzerinde inşa edilen anıtın açılışını törenle yapan Hamas hareketi liderlerinden İsmail Rıdvan, işgale karşı intifadanın bütün Batı Yaka şehirlerine yayılmasını ve giderek geliştirilmesini istedi.

Filistin Yönetimi’yle Filistinli gruplardan intifadaya katılım göstermelerini isteyen Rıdvan, intifada için ortak bir saha komutanlığının kurulması gerektiğini söyledi.

Hareketin yıldönümü münasebetiyle bütün şehit, esir, yaralı ve başka yerlere sürgün edilen Filistinlileri selamlayan Rıdvan, hareketin kurulmasıyla cihad ve direnişin ivme kazandığını ifade etti.

Hamas’ın Filistin halkını iman, kulluk, milli kültür üzerine eğittiğini hatırlatan Rıdvan, Filistin topraklarını özgürleştirmek için Hamas’ın liderlerini, komutanlarını ve mensuplarını şehit, yaralı ve esir verdiğini kaydetti.

Rıdvan yaptığı konuşmada, “Başta işgal rejimi İsrail olmak üzere ümmetin düşmanları Hamas’ın iradesini kırmak için Şeyh Ahmed Yasin gibi birinci nesil liderlerini tasfiye ettiler. Ancak bütün suikast, cinayet ve katliamlara rağmen Hamas kurulduğu amaç üzere yol almaya ve cihad üzere yürümeye devam etti” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.