Hamas Hareketi, Libya’ya Dış Müdahaleyi Reddettiğini Açıkladı…

  • 16 Şubat 2015
  • 767 kez görüntülendi.
Hamas Hareketi, Libya’ya Dış Müdahaleyi Reddettiğini Açıkladı…

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uluslararası bazı çevrelerin Libya’ya müdahale için ileri sürdüğü gerekçeleri reddettiğini açıkladı.

Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil, bugün (16 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hamas, İtalya gibi bazı ülkelerin terörle mücadele bahanesiyle Libya’nın iç işlerine karışmak için ileri sürdüğü gerekçeleri reddediyor” dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, uluslararası meşruiyet çerçevesinde IŞİD’le mücadele için Libya’ya müdahale etmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

El-Berdevil, “Bu müdahaleyi reddediyoruz ve İslam ülkelerini hedef alan yeni bir haçlı savaşı olarak görüyoruz” dedi.

Hamas Hareketi’nin aynı şekilde Irak’a yapılan müdahaleyi de reddettiğine dikkat çeken El-Berdevil, herhangi bir Arap ülkesine dışarıdan müdahaleyi kabul etmediklerini söyledi.

Silahlı bir grubun Libya’da Mısırlı 21 Kıpti’yi boğazlayarak öldürmesine de değinen El-Berdevil, Arap Hıristiyanların Müslümanlar gibi her türlü haklara sahip vatandaşlar olduğunu belirtti.

Savaşın nefsi müdafaa ve İslam ülkelerine yapılan saldırılara karşı koymak amacıyla olması gerektiğini kaydeden El-Berdevil, siyasi görüşleri, düşünceleri ve dinleri nedeniyle insanların öldürülmesini kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.