Hamas: Ä°ran, Bölgedeki Arap Ãœlkelerinin Aksine Gazze’ye Destek Verdi

  • 05 Kasım 2019
  • 774 kez görüntülendi.
Hamas: Ä°ran, Bölgedeki Arap Ãœlkelerinin Aksine Gazze’ye Destek Verdi

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar Pazartesi günü yaptığı konuÅŸmada, düşmanın mezhep sorunları çıkararak, Filistin meselesinin unutulması için bölgede çatışma ateÅŸini alevlendirdiÄŸini söyledi.

Yahya Sinvar şu ifadelerde bulundu: ‘Düşman, aşırılık yanlısı politikalar benimseyerek, bölgede fitne ateşini alevlendiriyor ve bunu, Filistin davasını yok etmek için kullanıyor.

Siyonistler, Riyad konferansında Başkanlarının, Kudüs’ün Siyonist rejimin başkenti olduğunu ve kimsenin buna itiraz etmediğini söylediği, Amerika hükümetini yönetiyorlar.’

 Hamas’ın Gazze lideri, bazı Arap ülkelerinin Siyonist Rejimle iliÅŸkilerinin normalleÅŸmesine deÄŸinerek ÅŸunları söyledi: ‘Arap liderler, 2017 yılının ortalarından beri normalleÅŸme konusunda çok istekliydiler ve bu ülkelerle Siyonist rejim arasında görüşmeler yapıldı.’

Yahya Sinvar, Filistinliler arasındaki bölünmeye son verilmesi çağrısında bulundu ve şunları söyledi: ‘Fetih Hareketi ile Kurtuluş Hükümeti ve bazı diğer Filistinli gruplarla, bu bölünmeleri sona erdirmek için bir görüşme gerçekleştirdik ve artık diyaloğa girme zamanının geldiğini vurguladık.

Şin Bet, (Siyonist rejimin yurtiçi gizli servisi) gibi suç grupları ve teşkilatları, Filistinliler arasında birlik sağlanmasını istemiyorlar ve maalesef yerel grupların yardımı ile bunu başardılar.’

Hamas’ın Gazze lideri, Rami Hamdullah’a yapılan suikast girişimine değinerek şunları söyledi: ‘Araştırmalarımız, Şin Bet’in, yerel unsurların yardımıyla, Rami Hamdullah’ı öldürmeye çalıştığını gösteriyor.

13 askeri koldan oluşan ortak bir operasyon odası kurmayı başardık ve bu oda, işgalci rejimin saldırıları karşısında durabildi.

Yüzyılın AnlaÅŸmasını uygulama çabaları karşısında kelime birliÄŸi oluÅŸturmayı baÅŸardık. Mısır medyasının Hamas’a ve Filistin direniÅŸine karşı propagandalarını engellemeyi baÅŸardık.

Gazze’ye büyük katkı saÄŸlayan Katar’la iliÅŸkilerimizi geniÅŸlettik. Doha, Gazze’deki direniÅŸ eksenini güçlendirmeye hazırdır.

İran bize silah ve mali yardım sağladı ve deneyimlerini bizimle paylaştı, ancak Arap kardeşlerimiz bize herhangi bir yardımda bulunmayı reddetti.

Bölgedeki Arap ülkeleri, Gazze halkına kapılarını kapattı ve Gazze’ye yardım etmek istedikleri takdirde, bunu önce Amerika ile konuÅŸmaları gerektiÄŸini söylediler.

Binlerce füze ve rokete ve Gazze’deki gençlerimizin yapmış olduÄŸu yüzlerce anti-zırh füzelerine sahibiz. Yerin altında ve üstünde yüzlerce kontrol odalarımız var.

Düşmanın savaş ve çatışma denklemlerini değiştirmesine izin vermiyoruz. Geri dönüş yürüyüşleri birçok hedefi başardı.

Arap ülkeleri, Gazze halkının kanının dökülmesine rağmen, işgalcilere kapılarını açtılar ve hatta bu ülkelerde Siyonistlerin marşı okundu.

Sorunlarımızın çözülmesi karşılığına, karşı tarafa herhangi bir stratejik taviz vermeyeceğiz, aksine, işgalci rejimi Gazze halkının kuşatmasını sona erdirmeye zorlayacağız.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.