Hamas: İran İslam Cumhuriyeti en zor şartlarda dahi Filistin’e sahip çıkmıştır

  • 03 Mart 2018
  • 1.391 kez görüntülendi.
Hamas: İran İslam Cumhuriyeti en zor şartlarda dahi Filistin’e sahip çıkmıştır

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet el Şark, el Kudüs gazetesine yaptığı açıklamada; Siyonist İsrail rejimi karşısında direnişi destekleyen tüm İslam ülkeleri ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İran ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade eden İzzet el Şark, İran’ın en zor şartlarda dahi Filistin’e sahip çıktığını vurguladı.

Hamas’ın tüm Arap ve İslam ülkeleri ile işbirliğine hazır olduğunu belirten el Şark, Suriye tarafından Golan tepelerinde düşürülen Siyonist İsrail rejimine ait savaş uçağına işaret ederek; “Düşmanımız ortak ve düşmana yönelik her türlü siyasi, askeri ve ekonomik darbe Filistin’e hizmet etmektedir” dedi.

Son günlerde işgalci İsrail rejimi ile artan gerilime ilişkin değerlendirmede bulunan Hamas’ın siyasi büro üyesi İzzet el Şark, gerilim ve çatışmadan yana olmadıklarını ancak rejimin özellikle Gazze’ye yönelik herhangi bir askeri saldırısına sert bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

Amerika ve Siyonist İsrail rejiminin Filistin meselesini Arap coğrafyasında unutturmaya çalışmasına ilişkin konuşan İzzet el Şark, Amerika ve İsrail’in bunda başarısız olacaklarını ifade ederek; “Filistin halkı ve İslam ümmeti her şeye rağmen mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.