Hamas: Ä°ran ve HAMAS iliÅŸkileri stratejiktir

  • 22 Åžubat 2016
  • 893 kez görüntülendi.
Hamas: Ä°ran ve HAMAS iliÅŸkileri stratejiktir
Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi HAMAS’ın uluslararası iliÅŸkiler sorumlusu Usame Hemdan, Ä°ran ve HAMAS’ın iliÅŸkilerini stratejik olarak niteledi.

Usame Hemdan, Mehr haber ajansına verdiÄŸi demeçte, Ä°ran ve HAMAS iliÅŸkilerini iyi olarak nitelerken, ‘ama bazı kirli eller bu iliÅŸkileri tahrip etmeye çalışıyorlar’ dedi.

Hemdan, bazı çevrelerin Ä°ran ve HAMAS arasında ciddi ihtilaflar olduÄŸuna dair açıklamaları ve iddialarına da temasla, HAMAS’ın Ä°ran’la iliÅŸkilerinin açık ve stratejik olduÄŸunu ve bu iliÅŸkilerin siyasi meseleler ve iliÅŸkilerin çok ötesinde olduÄŸunu söyledi.

HAMAS’ın sözkonusu yetkilisi, bazı çevrelerin Ä°ran ve HAMAS arasındaki iliÅŸkilerden rahatsız olduklarını ve bundan dolayı da bu iliÅŸkileri bozmak için bütün çabalarını ortaya koyduklarını söyledi.

Hemdan, son zamanlarda el’Arabiye tv. kanalında HAMAS’ın liderlerinden Musa Ebu Merzuk’a ait ses kaydının yayınlanmasına da temas ederek, bu ses kaydının konuÅŸmalardan bazı kesitlerin alınarak montaj edildiÄŸini ve bundan da amacın Ä°ran ve HAMAS arasındaki iliÅŸkileri bozmak olduÄŸunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.