HAMAS, ırkçı İsrail ile dolaylı müzakereler iddiasını yalanladı

  • 04 Temmuz 2018
  • 1.584 kez görüntülendi.
HAMAS, ırkçı İsrail ile dolaylı müzakereler iddiasını yalanladı

Filistin İslami Direniş Hareketi üst düzey yetkililerinden İsmail Rızvan, Gazze’nin yeniden yapımı için Katar komitesi başkanı Muhammed el’İmadi’nin HAMAS ile ırkçı İsrail arasında dolaylı müzakerelerin yapıldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Fars haber ajansına göre, Muhammed el’İmadi, dün yaptığı açıklamada, Gazze’de insani durumla ilgili olarak HAMAS ve ırkçı İsrail arasında dolaylı müzakerelerin olduğunu ve bunun da Amerika’nın bilgisi dahilinde yürüdüğünü iddia etmişti.

Bilindiği gibi siyonist İsrail rejimi, HAMAS’ın 2006’da yapılan parlamento seçimlerinde zafer elde etmesinin ardından Gazze’yi muhasara altına almış ve buraya yakıt, gıda, ilaç ve inşaat malzemelerinin girişini yasaklamıştır.

Öte yandan Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), Gazze Şeridi’nde katliamların devam ettiğini ve Yahudi yerleşiminin arttığını, bu cinayetlerin hesabının uluslararası toplum tarafından sorulması gerektiğini bildirdi.

HRW, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin Mart ayından bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan 124 Filistinliyi katlettiğini ve 4 binden fazla kişiyi de gerçek mermilerle yaraladığını söyledi.

İsrailli yetkililerin işgal güçlerine kendileri için tehlike teşkil etmediği halde göstericilere ateş açma izni verdiğine dikkat çeken HRW, bunun savaş suçu olduğunu belirtti.

Raporda, işgal güçlerinin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde göstericilere ateş açmasına izin veren İsrailli yetkililerin tespit edilmeleri gerektiği kaydedildi.

Raporda ayrıca işgal rejiminin Batı Yaka’daki yerleşkelerde binlerce yeni konut inşa edilmesini ve işgal mahkemesinin de El-Han El-Ahmer’de Filistinlilerin evlerinin yıkılmasını onayladığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.