Hamas: İşgalin Filistin Topraklarında Geleceği Yok

  • 28 Aralık 2016
  • 992 kez görüntülendi.
Hamas: İşgalin Filistin Topraklarında Geleceği Yok

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Furkan Savaşı’nın sekizinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, silahlı direnişin işgalciyle mücadelede mızrak başı olmayı sürdüreceğini ve işgalin Filistin topraklarında geleceğinin olmadığını söyledi.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, işgalcinin savaşta hedeflerine ulaşamadığını ve direnişin sahada yeni bir güç dengesi oluşturduğunu ifade etti.

“Savaşa çok istekli değiliz fakat düşman halkımızın kanını dökmeyi düşünürse beklemediği sürprizlerle karşılaşacak ve yenilecek” diyen Hamas, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin özgürlüğe kavuşturulmasının kutsal bir hedef olmaya devam edeceğini bildirdi.

İşgal güçlerinin ilerlemesini durduran ve ümitlerini kıran en güçlü etkenin direnişin gücü ve mücahitlerin kahramanlıkları olduğunu kaydeden Hamas, işgal güçlerinin altmıştan fazla savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne sürpriz saldırılar düzenlediğini hatırlattı.

Bildiride, direniş güçlerinin ilk saldırıların şokunu atlattıktan sonra işgal rejimine binlerce füze attığına işaret edildi.

Hamas Hareketi, işgal rejiminin ve müttefiklerinin Filistin halkının direniş etrafında kenetlenmesi karşısında şaşkına döndüklerini ifade ederek, ümmetin de direnişin yanında yer aldığını ve şehit Muhammed Ez-Zuvari gibi komutanlar çıkardığını söyledi.

Hamas Hareketi ayrıca Furkan Savaşı şehitlerini, tüm Filistin şehitlerini, başta Ebabil isimli insansız hava araçlarını üreten mühendis Muhammed Ez-Zuvari olmak üzere ümmetin şehitlerini ve işgal zindanlarındaki esirleri selamlayarak, esirlerin özgürlüğe kavuşacakları günün yakın olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.