Hamas; ‘İsrail ateşkese başvurmak zorunda kalacak’

  • 16 Mayıs 2021
  • 478 kez görüntülendi.
Hamas; ‘İsrail ateşkese başvurmak zorunda kalacak’

Filistinli direniş örgütü Hamas’ın üst düzey temsilcilerinden biri, İşgalci Siyonist İsrail’e karşı stratejilerinin Gazze Şeridi’ne yönelik her saldırısına misilleme ilkesi etrafında döndüğünü söyledi.

İran menşeli Tasnim Haber Ajansı’na konuşan Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, atılan top mermisine karşı top mermisi, şehire karşı şehir ve füzeye karşı füze “temalı bir denklem” etrafında hareket ettiklerini ifade etti.

Sözcü, denklemin “Gazze’nin bombalanması durumunda Tel Aviv’in vurulacağını ve [Gazze’deki] evlerin yıkılmasına aynen tepki verileceğini zaten kanıtladıklarını” ekledi. Hamas Sözcüsü ayrıca İsrail’in Pazartesi günü 150 roketinin fırlatılmasıyla “eşi görülmemiş” bir darbe aldığını da söyledi.

‘İsrail ateşkese başvurmak zorunda kalacak’

Barhum, İsrail’in kara istilası başlatma ve çatışmayı uzun bir savaşa dönüştürme tehditlerinden Hamas’ın gözünü korkutmayacağını vurguladı. “Ne kadar sürerse sürsün savaşa devam etmeye hazırız” diyen Barhum, İsrail hükümetinin hedeflerinden hiçbirine ulaşamayacağını ve 2012 ve 2014’te olduğu gibi Hamas’la ateşkese aracılık etmek için başka ülkelere başvurmak zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

Mısır, Katar ve BM ile temasları olduğunu ifade eden Sözcü, “Ancak onlara, vatanımızı koruma hakkımızı saklı tuttuğumuzu ve herhangi bir arabulucunun Siyonistleri, Kudüs’e ve topraklarımızın diğer bölgelerine yönelik saldırılarını durdurmaya zorlaması gerektiğini açık bir şekilde ifade ettik” dedi.

Barhoum, savaşın devam etmesi halinde İsrail’i tatsız “sürprizlerin” bekleyeceğini de sözlerine ekleyerek Hamas’ın “bu rejimin merkezlerine ve hassas noktalarına” yönelik saldırılarına derinlemesine işaret etti:

“Düşman Gazze Şeridi’ne kara saldırısı düzenlerse, bu direnişin düşman ordusunu öldürmesi için gerçek bir fırsat olacaktır. İşgalciler bugün denklemin değiştiğini ve Refah’tan Kudüs’e kadar herhangi bir Filistinli çocuğa saldıranların direniş tarafından sorumlu tutulacağını bilmeli.”

Pazartesi başlayan saldırılarda şimdiye kadar 39’u çocuk 139 Filistinli yaşamını yitirdi. Öte yandan İsrail hükümet medyası KAN’ın haberine göre, Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan kentinde bir binaya isabet eden bir roket nedeniyle bir İsrailli öldü

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.