Hamas: İsrail Kudüs’e Saldırma Cesaretini Arap Ülkelerinden Alıyor

  • 26 Temmuz 2017
  • 1.209 kez görüntülendi.
Hamas: İsrail Kudüs’e Saldırma Cesaretini Arap Ülkelerinden Alıyor
Hamas resmi sözcüsü; bazı Arap ülkelerinin Kudüs işgalcisi rejimle ilişkilerini normalleştirme çabaları Siyonistlere Mescid-i Aksa’ya karşı küstahlık yapma cesareti vermektedir.
Gazze’de bulunan Hamas Hareketi resmi sözcüsü Meşir el-Mısrî Tasnim Haber Ajansına verdiği röportajda direniş güçlerinin Kudüs’ü ve Filistin halkını savunmaya hazır olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: Kudüs işgalcisi rejim Mescid-i Aksa’ya yeni bir saldırı başlatarak tüm kırmızı çizgileri ayaklar altına aldı ve böylece Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ile Siyonistler arasında zaman bakımından bölme projesini uygulamaya koymayı planlamaktadır ve bu projenin uygulanmasıyla gelecekte bu mekana tamamen sahip olmuş olacak.  Siyonistlerin uygulamaları Filistin halkını bu rejimle çatışmaya zorluyor ve Mescid-i Aksa ve Filistin’in İslam’a ve Müslüman Dünyasına ait olması hasebiyle, İslam ülkeleri Mescid-i Aksa’yı koruma görevlerini yerine getirmelidirler.
Hamas sözcüsü Hamas’ın Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılar karşısındaki tutumuyla ilgili olarak şunları söyledi: Hamas Hareketi çatışmaların odağındadır ve Filistin halkını işgalcilerle mücadelede destekleme, siyasi çabalar, silahlanarak ve savaşçılarını hazırlanarak Kudüs işgalcisiyle mücadele etmektedir. Bazı Arap ve Müslüman ülkelerdeki mevcut çatışmaların gölgesinde Müslümanlar Mescid-i Aksa’yı savunmak için daha çok çaba harcamalıdırlar ve Siyonistlerin Müslümanların ilk kıblesini ele geçirme projesi karşısında tepkilerini ortaya koymalıdırlar.
Hamas Sözcüsü açıklamalarının bir başka bölümünde ise şunları söyledi: Siyonistler zalim ve hilekardır ve Filistinlilere yönelik kapsamlı bir savaşı yönetiyorlar, düşman şehir kurma, istinat duvarı yapma, Siyonistlere sahte Kudüs kimliği verme ve Mescid-i Aksa’da geniş güvenlik önlemleri alma gibi gizlice hain planlar yapmaktadır ancak Filistinliler durumun farkındadır ve Hamas Hareketi de düşmanın hedefi ne olduğunu iyi biliyor ve Filistin halkını ve Müslümanların kutsallarını korumaya hazırdır. Siyonistler bir kez daha saldırı yapmaları durumunda ağır bir bedel ödeyecekler ve halkımız onların karşısında ve Mescid-i Aksa’ya karşı uygulamaları karşısında sessiz kalmayacaklar.
Meşir el-Mısrî bazı Arap ve Fars Körfezi ülkelerinin Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme çabalarına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Şüphesiz bazı Arap ülkelerinin Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme çabalar İslam Ümmetine hakarettir. Bazı Arap ülkelerinin Siyonist Rejim bayrağını başkentlerine asmaları Siyonistlere Mescid-i Aksa’ya karşı birçok uygulama yapma cesareti vermiştir. Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme Mescid-i Aksa’ya karşı işlenmiş büyük bir cinayettir ve bu adım Müslümanlık ve Araplıkla taban tabana zıttır çünkü ilişkileri normalleştirme Müslümanların kutsallarına, Filistin halkına ve Filistin’e karşı Siyonist Rejim’in yanında yer almak anlamına gelir.
El-Mısrî İslam ülkelerinin Siyonistlerin Beytul Mukaddes’e saldırmasına verdikleri tepkiyle ilgili olarak şunları söyledi: Ne yazık ki İslam ülkelerinin yaşanan olay karşısında verdikleri tepki beklenenden çok düşüktü ve şunu söyleyebilirim ki Arap ve İslam ülkelerindeki mevcut çatışmalar Mescid-i Aksa’ya yönelinmesini engelledi. Öte yandan bazı Arap rejimleri halklarının Filistin halkı ve Mescid-i Aksa ile birlik mesajı vermesini engelledi.
El-Mısrî açıklamalarının sonunda şunları söyledi: İslami direniş şuan silah savaşındadır ve tüm gücüyle güçlerini silahlandırmaya çalışıyor ve Filistin halkını savunmak için hazırdır, eğer Siyonistler yeni bir saldırı yapacak olursa kesinlikle ağır bir bedel ödeyecekler.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.