Hamas: “İsrail’in BM’ye Yaptığı Şikayetler Yeniden İmarı Engellemek İçin Bahane”

  • 15 Şubat 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Hamas: “İsrail’in BM’ye Yaptığı Şikayetler Yeniden İmarı Engellemek İçin Bahane”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal yönetiminin Birleşmiş Milletler’e direnişle ilgili yaptığı şikayetlerin Gazze Şeridi’nin yeniden imarını engellemek için uydurulmuş bahaneler olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, Anadolu Ajansı’na bugün (15 Şubat Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi BM temsilcisinin Hamas’a yönelttiği yeni bir savaşa hazırlık suçlamasının işgal ordusunun son savaşta yıktığı Gazze Şeridi’nin yeniden imar edilmesini engellemek ve cinayetlerinin üzerini örtmek amacıyla ortaya attığı bir bahane olduğunu ifade etti.

Söz konusu şikayetlerin yanlış adımlar olduğunu kaydeden Ebu Zuhri, Birleşmiş Milletler’den işgal rejiminin nükleer çalışmalarını durdurmasını ve Filistinlilere yönelik ihlallerine son vermesini istedi.

Hamas Hareketi sözcüsü, işgale karşı direnişin uluslararası hukuk ve anlaşmalarca garanti altına alınmış meşru bir hak olduğuna dikkat çekti.

İşgal rejimi BM temsilcisi, Hamas Hareketi’nin yeni bir savaşa hazırlandığını öne sürerek, “Hiç kimse İsrail’den vatandaşları ve askerleri tehlike altındayken sadece beklemesini istemesin” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.