HAMAS: İsrail’in şartları Filistin’in iç işlerine müdahale

  • 18 Ekim 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
HAMAS: İsrail’in şartları Filistin’in iç işlerine müdahale

Hamas, İsrail’in Filistin yönetimi ile barış müzakerelerine başlamak için öne sürdüğü “Hamas’ın silahsızlandırılması ve İsrail’i tanıması” yönündeki şartlarını Filistin’in iç işlerine müdahale olarak nitelendirdi.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin’in iç işlerine karışmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Berhum açıklamasında, “İşgal hükümetine, Filistin cephesini güçlendirmeye devam ederek ve tüm dosyalar üzerinde uzlaşma sağlanarak cevap verilmelidir.” ifadesini kullandı.

İsrail hükümeti, bu akşam Filistin yönetimiyle yeniden barış görüşmesine başlamak için “Hamas’ın silahsızlandırılması” da dahil yedi ön koşulları olduğunu duyurmuştu.

Açıklamada bu koşullar, “Hamas’ın silahsızlandırılaması, Hamas’ın İsrail’i tanıması ve terörü bırakması, Hamas’ın elindeki İsrailli askerlerin cenazeleri ve esir tutulan sivillerin iade edilmesi, Filistin yönetiminin Gazze’de güvenlik kontrolünü ve sınır kapılarını tamamen eline alarak kaçakçılığı önlemesi, Filistin yönetiminin Batı Şeria’da Hamas’ın terör alt yapısına yönelik operasyonlarını sürdürmesi, Hamas’ın İran’la ilişkilerini kesmesi ve Gazze’ye para ve insani ekipmanların girişinin Filistin yönetimi ile bu amaçla kurulan mekanizma üzerinden devam etmesi” şeklinde sıralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.