HAMAS Kudüs’ün siyonist İsrail’in başkenti olması konusunda uyarıda bulundu

  • 03 Aralık 2017
  • 1.118 kez görüntülendi.
HAMAS Kudüs’ün siyonist İsrail’in başkenti olması konusunda uyarıda bulundu

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Amerikan başkanı Trump’ın, Kudüs’ü terör rejimi İsrail’in başkenti yapmak yönündeki çabaları konusunda uyarıda bulunarak, bu komplonun yenilgiye uğratılması için Kudüs İntifadası’nın ciddiyetle sürdürülmesi çağrısında bulundu.

İRNA’nın haberine göre, HAMAS hareketi dün yayınladığı bildiride, Trump’ın Kudüs kentiyle ilgili kararının, siyonist İsrail’in işgaline meşruiyet tanımak olduğu ve bu rejimin Filistinlilere yönelik işgal ve cinayetleri ve Filistinlileri topraklarından çıkarmaya  yönelik siyasetlerine izin vermek anlamına geldiğini bildirdi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Böyle bir kararın sonuçları konusunda uyarıyoruz. Böylesi bir karar, ABD tarafından Kudüs’e saldırı anlamı taşır.” denildi.

HAMAS hareketi, Kudüs’ün, Filistin, Arap ve İslam toprakları olduğunu belirterek, Amerikan yönetiminin kararının, çok açık bir şekilde Kudüs’le ilgili olarak uluslararası kanunların çiğnenmesi olduğunu bildirdi.

HAMAS hareketi, Filistinlilerden ABD’nin sözkonusu kararını etkisiz hale getirmek için Kudüs intifadası ve gösterilerinin  başlatılmasını istedi.

HAMAS hareketi İslam ve Arap ülkelerinden de, sorumlu bir şekilde hareket etmelerini ve bu karar karşısında direnmeleri ve bunun engellenmesi için bütün güçleriyle  çaba göstermelerini istedi.

Amerikan başkanı Trump’ın yardımcısı Mike Pence,  bir kaç gün önce yaptığı açıklamada, Trump’ın Amerika’nın Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e intikal edeceğine  dair karar alma  aşamasında olduğunu söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.