Hamas Lideri: ABD’nin İran Yaptırımlarına Karşı Tahran’ın Yanında Duracağız

  • 05 Kasım 2018
  • 1.643 kez görüntülendi.
Hamas Lideri: ABD’nin İran Yaptırımlarına Karşı Tahran’ın Yanında Duracağız

Hamas hareketinden bir lider, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları, Hamas hareketinin Tahran’ın yanında duracağını söyleyerek zalimane ve düşmanca olarak nitelendirdi.

Hamas heyeti liderlerinden İsmail Rıdvan, El-Meyadin haber kanalına verdiği bir röportajda; ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları kınıyor ve bu yaptırımları zalimane ve düşmanca değerlendiriyoruz ve Tahran’ın yanında olacağınız, dedi.

Konuşmasının devamında, Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleşmesinin şehitlerin ve yaralı Filistinlilerin kanıyla boğulmak anlamına geleceğine de sözlerine ekledi.

İsmail Rıdvan, ABD’nin İran’a karşı yaptırımlarının direnişi hedef aldığını belirtti. Konuşmasının devamında, İran İslam Cumhuriyeti’nin direnişine tam olarak güvendiklerini söyledi. Hamas hareketinin lideri, “İsrail’le ilişkilerin normalleşmesi, “Yüzyılın Anlaşması”nın uygulanmasında ikinci adımdır ve ilk adım ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e aktarılmasıydı” dedi.

İsmail Rıdvan, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesi çok tehlikeli bir adımdır, diye uyarıda bulunarak şöyle devam etti: “Arap ve İslam ümmetini İsrail’le ilişkilerin her türlü normale dönmesine karşı çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.