Hamas Lideri: Filistin Halkı Kutsal Değerleri Korumak İçin İntifada Başlattı

  • 05 Aralık 2015
  • 861 kez görüntülendi.
Hamas Lideri: Filistin Halkı Kutsal Değerleri Korumak İçin İntifada Başlattı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Sami Hatır, geçen Ekim ayında intifada başlatan Filistin halkının kutsal değerlerini korumak ve sabit olan hakkını muhafaza etmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Filistin halkının başlattığı direnişle dünyanın dikkatini kendisine çevirmeyi amaçlamadığını, aksine yapması gereken bir görevi yerine getirmeye çalıştığını belirten Hamas lideri, Filistin halkının işgalci tarafından kendisine uygulanan baskıcı uygulamalara karşı görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Filistin halkının zafere inandığına dikkat çeken Hatır “Müslüman halkların Filistinlilerin yanında olduklarına inancımız tamdır. Ancak onların yaşadıkları şartlar ve sıkıntılar bu tavırlarını daha gür bir şekilde ortaya koymalarına mani oluyor ve Filistin direnişine destek vermelerini engelliyor. İşgale karşı direnişimiz takdiri ilahidir. Bunu sürdüreceğiz. Kesinlikle zafere inanıyoruz” dedi.

Filistin davasının dünya başka sorunlarla uğraşsa da bölgedeki çatışmanın özü olacağını hatırlatan Hamas lideri, bütün dünyanın bu gerçeği bildiğini ancak kimi güç ve çevrelerin bunu görmezden geldiğini, bunların kurduğu tuzakların ise asla başarıya ulaşmayacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.