Hamas Lideri Heniyye, Çatışmaları Önlemek İçin Berri ve El-Hariri İle Görüştü

  • 26 Ekim 2018
  • 1.397 kez görüntülendi.
Hamas Lideri Heniyye, Çatışmaları Önlemek İçin Berri ve El-Hariri İle Görüştü

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye dün akşam Lübnan’ın güneyinde yer alan Sayda kentindeki El-Miye Miye Filistin Mülteci Kampındaki olayların büyümesini engellemek ve Filistinli kanının akıtılmasını önlemek için Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Saad El-Hariri ile görüştü.

Konuyla ilgili iki ayrı açıklama yapan Hamas, telefon görüşmelerinde Berri ve Hariri’nin kampta olayların büyümesini engellemek için yoğun çaba harcadıklarını, bu konuda, ilgili çevreler ve Lübnan ordusuyla görüşmeleri sürdürdüklerini ilettiklerini belirtti.

Hamas açıklamasında “Heniyye’nin telefon görüşmesi, hareketin El-Miye Miye Mülteci Kampında Fetih ve Ensarullah mensupları arasında başlayan çatışmaları durdurmak ve Filistinliler arasında kan akıtılmasını önlemek için sürdürdüğü çabaların bir devamıdır” ifadesini kullandı.

Hamas açıklamasında ayrıca, kampta çatışmaların başlamasıyla Lübnan hükümetinin Lübnan ve Filistinli yetkililerle görüşmeler yaparak daha ilk andan itibaren müdahale ettiğini ve kan akıtılmasını önlemeye çalıştığını kaydetti.

1954 yılında kurulan kampta BM kayıtlarına göre 5 bine yakın mültecinin ikamet ediyor. Kampta geçen hafta Fetih’e bağlı Ulusal Güvenlik güçleriyle Hizbullah’ın desteklediği Ensarullah hareketi arasında meydana gelen çatışmalarda birkaç kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Kampta etkin olan Hamas’ın arabuluculuğuyla Pazartesi günü ateşkes sağlandı. Ancak Perşembe günü çatışmaların yeniden başlamasıyla ateşkes bozuldu.

Dün gece yaşanan çatışmalarda, yeniden ateşkesi sağlama konusunda çaba harcayan Hamas temsilcisi Şeyh İbrahim Selame’nin de yaralandığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.