Hamas Liderinden Biden’a Çağrı

  • 08 Kasım 2020
  • 472 kez görüntülendi.
Hamas Liderinden Biden’a Çağrı
 Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD’de seçimleri kazandığı ilan edilen Joe Biden’a, Yüzyılın Anlaşması’ndan vazgeçme çağrısı yaptı.
Hamas’ın siyasi bürosu başkanı, Filistin’in şu anda yüzyılın anlaşması, ilhak planı ve Siyonistlerle Arap ilişkilerini normalleştirme politikası olmak üzere siyasi bir Bermuda üçgeniyle (şeytan üçgeni) karşı karşıya olduğunu söyledi.
Hamas’ın siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye, “Kudüs emanettir ve normalleşme ihanettir” konulu bir konferansta, “Filistin şu anda, yüzyılın anlaşması, ilhak planı ve Siyonistlerle Arap ilişkilerini normalleştirme politikası da dahil olmak üzere siyasi bir Bermuda (şeytan üçgeni) üçgeniyle karşı karşıyadır” dedi.
İsmail Haniye şu ifadelerde bulundu: ‘Hamas ulusal birlik ve uzlaşmaya bağlıdır ve attığı adımlardan geri adım atmayacaktır.’
Hamas’ın siyasi büro başkanı, Filistinli mahkûm Mahir el-Ahras’a ve onun taleplerinin yerine getirilmesine atıfta bulunarak, “Hapishane gardiyanlarını yenen Mahir el-Ahras, zafer sağlanana kadar çabalamaya devam eden bir modeldir.
Biz, Filistin ulusunun birliğine doğru ilerliyoruz ve ulusumuz için işgalcilere ve Filistin davasını yok etme planlarına karşı tüm güç ve siyasi kısıtlama araçlarına sahibiz. Bu konuda adımlar atıldı.
İşgalcilere karşı direniş gösterilmelidir. Biz işgal altında bir milletiz ve milletimiz kahramanca, cesur, temiz ve onurlu bir direniş dışında hiçbir şeyle özgürlüğe kavuşamaz. Biz geri dönüş prensibinde ısrar ediyoruz ve Arap ve İslam ülkeleri ile ilişkileri güçlendirme yönünde ilerliyoruz.’
İsmail Haniye, ABD seçimleri hakkında da şunları söyledi: ‘Tüm Amerikan hükümetleri İsrailli işgalcileri destekledi. Bu mevcut seçimde bizim için önemli olan siyasi tuzağa düşmeyip, uzlaşma yoluna geri dönmememizdir; Çünkü bu yol bitti ve çıkmaza girdi ve hiçbir slogan altında kandırılmamalıyız. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Filistin Yönetimi beyhude uzlaşma müzakereleri tuzağına düşmemeli ve Filistin uzlaşmasını ve tam ortaklığı sağlamak için adımlar atılmalıdır.
Mevcut ABD Başkanı Donald Trump, Filistin davasını yok etmek için elinden geleni yaptı; Ancak Trump gidiyor ama Filistin davası bakidir ve devam ediyor.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.