Hamas Liderinden Filistinli Gruplara “Esirlerin Etrafından Kenetlenin” Çağrısı

  • 06 Mayıs 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Hamas Liderinden Filistinli Gruplara “Esirlerin Etrafından Kenetlenin” Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Eriha’daki liderlerinden Şakir Ammare, bütün Filistinli gruplara çağrıda bulunarak, Filistinli esirlerin etrafında kenetlenip esirler davasına destek vermelerini istedi.
Esirlerin direnişine grupların zindandaki liderlerinin de iştirak etmelerinin işgalciyi telaşlandırdığını, buna mukabil esirlere de güç ve destek olduğunu hatırlatan Ammare, esirlerin cezaevi yönetimi istemese de haklarını alacaklarını, girdikleri bu savaştan zaferle çıkacaklarını, neye mal olursa olsun taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.
Ammare, esirlerin gösterdiği azim ve ısrarın toplumsal ve küresel desteğe ihtiyaç duyduğunu, işgalcinin ancak bu tür baskılarla esirlerin adil ve insani taleplerini kabul edeceğini hatırlattı.
17 Nisan’da Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi sloganıyla açlık grevine 1500 kişiyle başlayan ve daha sonra sayıları 1600’e ulaşan Filistinli esirler, gasp edilmiş haklarının geri verilmesini, aile ziyaretlerinin düzenlenmesini, idari cezaların kaldırılmasını, tecrit odası cezalarına son verilmesini, hasta esirlere gereken tıbbi müdahalelerin yapılmasını talep ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.